Sävehof vann hemma i CL

IK Sävehof tog höstens första seger i Europacupspelet. Hemmamatchen mot tjeckiska mästarna Banik Most slutade 24–19 till Partillelagets favör. Därmed klättrar Sävehof upp på en andra plats i gruppen.

De svenska mästarna IK Sävehof kom med två förluster och ett oavgjort resultat i CL-bagaget till lördagens hemmamatch mot tjeckiska Banik Most.

Hemmalaget tog ett fast grepp om matchen från start. I den sjätte matchminuten utökade Johanna Forsberg till 4–0. En kvart senare var ställningen 10–5 till Sävehof.

Halvtidsresultatet skrevs 12–8. I andra halvlek fick Sävehof en utomordentlig träff i försvarsspelet och kunde genom ett träffsäkert anfallsspel springa i från ordentligt i målprotokollet.

I den 44:e minuten satte Amelia Lundbäck 21–11 och därmed spiken i kistan. Därefter minskade Banik Most visserligen gapet, men var aldrig nära någon vändning.

En skön seger för Sävehof som redan den 9 november nästa vecka tar emot ungerska storlaget Györ i Partille Arena i nästa CL-match.