H65 Höör förlängde finalserien

Dramatiken i SHE-slutspelet fortsätter. Under måndagskvällen besegrade H65 Höör hemmalaget Skuru IK och reducerade därmed till 1–2 i finalserien.
– Det var naturligtvis skönt att vi vann. Men vi måste vinna imorgon också, sammanfattade en sammanbiten Ola Månsson kort efter slutsignal till C More.

Gästande H65 Höör lämnade en tuff vecka bakom sig och tog bussen till Stockholm under måndagen med knuten näve i fickan. Skånskorna låg under med 0–2 i matcher och var tvungna att vinna för att förlänga säsongen och finalserien mot Skuru.

Höör fick även den bästa starten i matchen. Redan i den tredje minuten kontrade gästerna in 3–1 genom Victoria Larsson. Två minuter senare satte Alma Skretting 5–2 efter ytterligare en kontring. Som mest skulle bli fyramålsledning i den första halvleken.

Hemmalaget Skuru hade en del att tänka på när de gick in i pausvila med underläge 16–17.

– Vi var inte med bakåt. Det var lite som funkade i början av halvleken. Men jag tycker båda lagen har en ganska ojämn nivå, sade Skurus Elin Hansson till C More i paus.

Höörs Isabelle Andersson var desto gladare i halvtid även om Höör också hade sina fläckar i spelet.

– Jag tycker vi började bra. Sen kom de in i matchen men totalt var det vi som drev den första halvleken, menade Höörs storskytt till C More.

Precis som i final 2 var det få målvaktsräddningar i större delen av matchen. Det var inte förrän slutminuterna då nerverna var som störst som Rebecca Nilsson (tio räddningar) och Irma Schjött (elva räddningar) hittade rätt.

Matchens andra akt bjöd visserligen på mindre nätrassel. Men dramatiken och underhållningen var mycket stor.

Momentumet svängde fram och tillbaka vilket tydliggjordes framför allt under de sista 15 minuterna.

Med sitt tredje mål för kvällen såg Emma Lindqvist till att Höör på nytt gick upp i tvåmålsledning. Matchen såg ut att vara gästernas när de ledde med 23–21.

Men som flera gånger tidigare under kvällen slog pendeln över igen. Rebecca Nilsson vaknade till ordentligt i Skuru-kassen och när Wilma Matthijs Holmberg snappade upp en retur och satte bollen bakom nät betydde det 25–23 till Skuru.

Inte heller Skuru skulle dock förvalta sin ledning särskilt väl. Ett vilt kämpande Höör sprang in fyra raka mål och gick upp på nytt i tvåmålsledning. Tre måls övertag blev det kort därefter när Evelina Källhage utökade på straff.

Men de tre målen blev på kort tid ett efter att Skuru lyckats reducera två gånger om. Detta trots att Irma Schjött växte sig in i matchen.

Till slut var det Höör som satte spiken i kistan genom Emma Lindqvist som på genombrott satte matchavgörande 30–28 som även blev slutresultatet.

– Det var naturligtvis skönt att vi vann. Men vi måste vinna imorgon också, sammanfattade H65 Höörs huvudtränare Ola Månsson kort efter slutsignal.

– Det är länge sedan vi vann mot Skuru på bortaplan, tillade Michaela Fransson som slet länge och väl under matchen.

Final 4 spelas redan på tisdag kväll, även den i Eriksdalshallen på Södermalm. Därmed måste Höör återupprepa bedriften på nytt för att ta matchserien vidare till Skåne där en eventuell femte avgörande final väntar på torsdag kväll.

Bästa målskytt i Skuru blev Elin Hansson (sex mål) och i Höör Isabelle Andersson (sju mål).