Kungälv utklassade Heid i återstarten

Det var inget snack om saken när Kungälvs HK och BK Heid gjorde upp om två poäng i SHE:s återstart på onsdagskvällen. Hemmalaget KHK vann överlägset med 33–16 (16–9).

De grönklädda hemmaspelarna tog tag i matchen direkt och gick tidigt upp i en fyramålsledning. 4–0 var ställningen efter fyra minuter. Mittnian Mia Lagumdzija gjorde två av de första fyra målen och noterades totalt för åtta kassar, vilket lyfter Eskilstunatjejen upp i skytteligatopp i SHE.

Heid, som hade flera avbräck i matchtruppen (systrarna Amina och Aisha Jasarevic samt skyttehotet Ida Berlin), var chanslösa. Göteborgarna lyckades endast göra 16 mål i matchen, vilket tangerar säsongsrekordet för minst antal gjorda mål i en match. I Heids bortapremiär mot H65 Höör i september gjorde man också 16 mål på 60 minuter. Borlängebördiga Vanja Andersson blev bästa Heid-skytt med fyra mål.

Kungälv vann återstarten med 33–16, vilket innebär att laget tar ett skutt i tabellen från kvalplats till sjundeplats. Heid å andra sidan är kvar på jumboplats. Dock har de en match mer spelad än övriga lag i SHE.

Under torsdagen fortsätter SHE:s sjätte omgång. Fem matcher ska spelas, bland annat toppmötet i Höör mellan ettan IK Sävehof och tvåan H65 Höör.

KUNGÄLVS HK – BK HEID 33–16 (16–9)

Målskyttar, Kungälv: Mia Lagumdzija 8, Madeleine Lindgren 7, Linnéa Rundberg 5, Wilma Pettersson 4, Alma Jöhnsson 3, Maja Fredén 2, Selma Maderner 2, Sarah Torngren, Line Stenberg.

Målskyttar, Heid: Vanja Andersson 4, Cindy Darrell 3, Elin Leissner 3, Amanda Vinelund 2, Johanna Einarsson 2, Emelie Batista, Alma Hadzic Andresen.

Arkivfoto: Bildbyrån