Löpstarkt Önnered slog Skövde

Önnereds HK och H65 Höör har tagit ledningen i sina respektive kvartsfinalsserier. 28–24 skrevs slutsiffrorna i ÖHK-hallen mellan Önnered och Skövde HF, medan Höör slog Skara HF med 27–21.

Önnereds stora segerorganisatör var målvakten Jenny Sandgren. Hemmalagets nummer ett var den stora skillnaden lagen emellan i första halvlek. Sandgren noterades för åtta räddningar (50%) i matchens första akt. Gästernas burväktare Annie Linder gjorde å andra sidan hälften så många räddningar (23%) i första halvlek.

Sett över 60 minuter hade Önnered betydligt enklare att komma till rena avslutslägen. Inte minst tack vare Sandgrens räddningar som flera gånger om resulterade i första fas-kontringar. Landslagsrutinerade Linn Hansson och Evelina Källhage gjorde totalt nio mål i kväll.

I matchens 8:e minut fick Skövdes Moa Andersson en smäll i anfallsspelet. Mittnian satte sig snabbt på bänken och kom ej in på plan efter det. Om Andersson är si speldugligt skick i returmötet på söndag återstår att se.

Noterbart var att Skövde HF-fostrade Fanny Elovsson blev bästa målskytt i Önnered med sju fullträffar.

28–24 skrevs fulltidsresultatet i Göteborg i SM-kvartsfinal 1. Samtidigt vann H65 Höör 27–21 på hemmaplan mot Skara HF. Cassandra Tollbring blev målbäst med sex fullträffar.

ÖNNEREDS HK–SKÖVDE HF 28–24 (14–10)

Målskyttar, Önnered: Fanny Elovsson 7, Linn Hansson 6, Moa Boqvist 5, Evelina Källhage 3, Ella Sjöberg 3, Linnea Säreborn 2, Elin Svensson, Emma Odén Rasmusson.

Målskyttar, Skövde: Elma Örtemark 9, Matilda Forsberg 3, Johanna Flygelholm 3, Ida Lindlöf 2, Ida Eriksson 2, Natalie Wästefors 2, Annie Linder, Tindra Sahlin Wallenius, Melina Pilav.