Nilsson stor matchhjälte i första SM-finalen

Skuru IK har fått en drömstart på SM-finalserien mot H65 Höör. Nackagänget vann första ronden efter en magisk målvaktsinsats av Rebecca Nilsson. 29–22 skrevs slutresultatet i Eriksdalshallen.

Redan från minut ett agerade Rebecca Nilsson vägg i Skurus mål. Målvakten, som nyligen utsågs till Månadens spelare i april, fick välförtjänt priset som matchens lirare efter slutsignal.

I halvtid hade Nilsson en räddningsprocent på 41. En siffra som efter andra halvlek hade vuxit till 45. Totalt noterades hon för 15 räddningar under måndagskvällen.

Den andra stora segerorganisatören i Skuru var tolvmålsskytten Alexandra Bjärrenholt. 29-åringen tog ett stort och avgörande ansvar, inte minst i anfallsspelet där hon imponerade med kvicka fötter och ett rappt skott.

För gästande H65 Höör var det stolpe ut i Eriksdalshallen. Skåningarna låg under från start och var aldrig riktigt nära en kvittering. Bästa målskyttar i Höör blev Amelia Lundbäck och Isabelle Andersson som gjorde fem mål vardera.

Halvtidssiffrorna skrevs 15–10 till hemmalaget, som efter ytterligare 30 minuter, hade utökat till slutresultatet 29–22.

Därmed har seriesegrarna från Nacka kopplat det första greppet om SM-finalserien. Nästa match spelas i skånska Eslöv på torsdag kväll. Tid för avkast är 20.10.

SM-FINAL: SKURU IK–H65 HÖÖR 1–0

10 maj: Skuru IK–H65 Höör 29–22
13 maj: H65 Höör–Skuru IK
16 maj: Skuru IK–H65 Höör
Ev 20 maj: H65 Höör–Skuru IK
Ev 23 maj: Skuru IK–H65 Höör