ÖHK-jubel i Göteborgsderbyt

Önnereds HK var det klart bättre laget i måndagens möte med lokalkonkurrenten BK Heid. 28–19 (16–10) skrevs slutsiffrorna i Göteborgsderbyt.

– Vi skötte våra avtal bakåt. Mitt plus går till försvarsspelet idag, kommenterade Önnereds Nora Lundell.

Efter 15 minuter ledde hemmalaget Önnered derbyt med 8–6. I paus hade det övertaget växt till 16–10. Gästande Heid, vars hemmahall bara ligger några hundra meter bort från ÖHK-hallen, var aldrig nära någon återhämtning i andra halvlek.

28–19 blev slutresultatet på måndagskvällen. Önnereds Jenny Sandgren noterades för 60% i räddningsstatistik och var den stora matchhjälten. Heid hade svårt att komma till klara lägen och sprang gång på gång in i ÖHK:s försvarsmur.

Hemmalagets mittsexa tillika tremålsskytt Nora Lundell var påtagligt upprymd efter niomålssegern.

– Det blev lite siffror till slut. Det är jävligt gött med två poäng i derbyt, sade Lundell som sedan berömde försvar- och målvaktsspelet.

– Vi har börjat spela lite 5-1. Vi skötte våra avtal bakåt. Mitt plus går till försvarsspelet idag.

För Önnered innebär derbysegern ett lyft i tabellen upp till sjätteplats. Enligt Lundell stämmer spelet allt mer nu jämfört med under säsongsstarten i september.

– Vi är absolut påväg. Men det är många matcher kvar att spela. Just nu är vi väldigt beroende av vårt försvarsspel.

Vilken är din roll i laget?

– Jag gillar att sprida energi. Sen älskar jag att stå och kriga i försvaret, svarar Lundell med en lätt göteborgsk dialekt.

Är inte du från Jönköping?

Jo, IK Cyrus. Men jag har tagit till mig göteborgskan. Jag kommer nog inte tillbaka till Jönköping på ett tag, fortsatte Lundell skrattandes.

Ni har två spelare i laget, Linn Hansson och Julia Walstern, som tillhörde Heid förra säsongen. Hur viktig är den här derbysegern för er?

– Det är alltid viktigt att vara bäst i väst. Jag kan berätta att Julia Walstern är riktigt glad över den här vinsten idag.

Närmast för Önnered väntar returmöte på fredag med IF Hallby i ATG Svenska cupens åttondelsfinal. Önnered vann första mötet med 32–22.

Nästa match för Önnered I SHE spelas nästa vecka på tisdag då man möter Lugi HF på bortaplan. Därefter är det mästerskapsuppehåll.

Vad kan vi förvänta oss av Önnered i år?

– Bra försvarspel, bra målvaktsspel och ett bättre omställningsspel, avslutar Lundell.

Bästa målskytt i de båda lagen blev Elin Svensson (sju mål) respektive Vanja Andersson (fem mål).

Omgång 4 avslutas på tisdag kväll med dubbla matcher. I Skövde möts Skövde HF och Lugi HF, medan Kristianstad HK får besök av IK Sävehof.

ÖNNEREDS HK – BK HEID 28–19 (16–10)

Målskyttar, Önnered: Elin Svensson 7, Emma Odén Rasmusson 5, Fanny Elovson 4, Linn Hansson 4, Moa Boqvist 3, Nora Lundell 3, Ella Sjöberg 2.

Målskyttar, Heid: Vanja Andersson 5, Emelie Batista 4, Elin Leissner 3, Amanda Vinelund 3, Wilma Houshangi 2, Alberte Andrea Kristensen, Alma Hadzic Andresen.