Sävehof kopplade greppet

Sävehof besegrade Skuru med 34-26 och tog andra raka segern i finalspelet. Nu har Partillelaget chansen att säkra SM-guldet på söndag.

Det var Skuru som inledde bäst och efter drygt sex minuters spel stod det 2-6 till bortalaget i Partille Arena. Vid den ställningen valde Rasmus Overby att lägga fram timeout-kortet.

Från underläge med fyra bollar klättrade Sävehof förbi till ledning med 7-6 efter bland annat tre mål av Olivia Mellegård. Sävehof fortsatte att stänga igen bakåt och i halvtid ledde hemmalaget med 18-11.

I andra halvlek började Skuru dock krypa närmare. Nackalaget fick till och med en kvitteringsmöjlighet, men då stal Olivia Mellegård bollen och kontrade in 25-23.

Efter det fick Sävehof ny fart och final två slutade med en storseger, 34-26. Detta innebär att Sävehof tog ledningen 2-0 i matcher och på söndag har de chansen att säkra SM-guldet på bortaplan mot Skuru.

Match tre i finalserien spelas i Erikdsdalshallen på söndag (18.10).