Sävehof utan chans mot regerande mästaren

Det blev en tolvmålsförlust, 23–35, för Sävehof när Champions League-spelet inleddes med match borta mot ungerska Györ.

Att hitta en bortamatch som på förhand är tuffare än den mot stjärnspäckade Györ är svårt. Och ungerskorna, som vann Champions League i våras, gjorde det inte lätt för det svenska mästarlaget.

Hemmalaget gick ifrån till en 5–0-ledning och det tog sju och en halv minut innan Sävehof hittade rätt för första gången, då genom lagkaptenen Linnea Pettersson. Det var starten på en sexminutersperiod som Sävehof faktiskt vann med 5–2, och underläget var då alltså 5–7.

Györ gjorde ett nytt ryck, Sävehof kom ånyo tillbaka till ett tvåmålsunderläge innan Györ avslutade första halvleken med 6–2 och gick till pausvila med 17–11.

Andra halvleken vann Györ med samma marginal, 18–12 den här gången, och matchen med 35–23.

Eduarda Amorim, Kari Brattset och Anne Mette Hansen gjorde fem mål vardera för hemmalaget, lika många som Sävehofs Trine Wacker Mortensen och Johanna Forsberg. Nästa Champions League-match för Sävehof är hemma mot Krim nästa söndag.