Sävehof vann första SM-finalen

Regerande mästaren IK Sävehof har tagit ledningen med 1–0 i matcher i finalserien, detta efter att ha besegrat seriesegraren Skuru IK på bortaplan med 24–22 (12–12).

En jämn förstahalvleken där ledningen växlade, en andrahalvlek med två olika ansikten. Så såg det ut när den första SM-finalen spelades i Eriksdalshallen.

Emma Fernis gjorde gästernas fem första mål och åtta totalt i matchen, lika många som hemmalagets främsta målskytt, Ulrika Olsson.

Ställningen i halvtid var 12–12 efter att Skuru gjort halvlekens två sista mål. Sävehof gjorde andra halvlekens sju första mål och gick fram till 19–12 och det såg avgjort ut. Det tog Skuru mer än tio minuter att göra första målet i andra halvlek, men sedan började laget krypa närmare och närmare. Laget ha

Skuru hade anfall för att kvittera till både 22–22 och 23–23 men svarade för ett par tekniska fel och Sävehof höll undan till slutsignalen.

– Det blev lite väl dramatiskt och gick fort från en sjumålsledning. Det var mycket hjärnspöken, men vi höll oss hyfsat lugna och var värda att vinna, säger Sävehofs Elin Hallagård

Match två i finalserien spelas i Partille Arena på torsdag (18.10).