Skuru vände och vann på Island

Förlust med ett mål i den första matchen i fredags, men när det skulle avgöras i går var Skuru IK det starkaste laget och vann returen med klara 31–24.

Det var en fin EHF-cuphelg för de svenska lagen. HK Malmös herrar slog ut Spartak Moskva, H65 Höör-damerna skickade ur schweiziska LC Brühl ur cupen och sent i går kväll vände Skuru IK underläget borta mot isländska Valur och är vidare till den andra kvalrundan i turneringen.

Båda matcherna mot Valur spelades i Reyjkavik och för Skuru var det vinna eller försvinna i går efter att Valur vann fredagsmatchen med uddamålet, 23–22.

I den andra matchen var det dock aldrig något snack om saken. Skuru gjorde en fin första halvklek och gick till pausvila med fem bollars ledning, 16–11, och drygade sedan ut den i den andra halvleken.

Segern skrev till 31–24 och totalt vann Skuru dubbelmötet med 53–47. Mittsexan Wilma Matthijs-Holmberg blev lagets bästa målskytt i båda matcherna. Sex mål i första mötet, sju mål i går. Ulrika Olsson levererade sex fullträffar i returen och Cornelia Dahlström fem. Liksom för H65 Höör blir det ryskt motstånd i den andra kvalrunda.

Skuru ställs mot HC Zvezda och matcherna är planerade till helgerna 12–13 och 19–20 oktober.