Storseger för Sävehof i kvartsfinal 1

Seriesegrarna IK Sävehof vann den första kvartsfinalen mot VästeråsIrsta utan bekymmer. Efter en stark andra halvlek skrevs slutsiffrorna till 33–19 i Partille.

Kvartsfinalsserien mellan IK Sävehof och VästeråsIrsta fick en inledningsvis jämn start. Fyra bollar skiljde i paus till Sävehofs fördel och till följd av flera missade chanser uttryckte båda lagen sitt missnöje över spelet i paus.

– Vi får bra snurr på deras treor. Men har vi inte avsluten med oss. Tyra (Schjött) gör det bra i mål också, kommenterade gästernas Ellen Göthlin till CMore.

– Vi kommer till jättefina lägen. Men vi har mycket skott utanför mål, menade hemmalagets Wilma Kroon Andersson.

Just Kroon Andersson var en av matchens framstående spelare. Totalt noterades Sävehofs målvakt för 18 räddningar.

I andra halvlek fick Sävehof allt att stämma. Totalt gjorde de 20 mål på VI, som i sin tur bara mäktade med tio stycken själva. Det gav slutsiffrorna 33–19. En mycket stor segermarginal.

Om Kroon Andersson var det gulsvarta glädjeämnet stavades motsvarigheten i Västerås Tyra Schjött. Den unga målvakten gjorde sitt yttersta för att hålla bortalaget kvar i matchen. Elva räddningar tillskrevs 19 år unge Schjött.

Nästa match i serien spelas på torsdag kommande vecka. Avkast i Västerås sker klockan 19.00.

IK SÄVEHOF–VÄSTERÅSIRSTA HF 33–19 (13–9)

Målskyttar, Sävehof: Trine Wacker Mortensen 6, Laura Jensen 6, Jamina Roberts 3, Ellenor Åström 3, Anne Olstrup Petersen 3, Frida Högaard Nielsen 3, Frida Rosell 2, Thea Blomst 2, Wilma Kroon Andersson 2, Ida Sembe, Tamara Haggerty, Linn Andersson.

Målskyttar, VästeråsIrsta: Hanna Flodman 3, Love Kumlin 3, Fanny Söderberg 3, Viola Paulsen 2, Tilde Skoog 2, Wilma Svedung 2, Victoria Otrander 2, Johanna Hellgren, Martina Granberg.