Utjämnat i finalserien

Sävehof tog gruvlig revansch på Skuru i SM-final 2. Med ledning 19–10 i paus lyckades Partillelaget hålla undan i andra halvlek. 30–34 skrevs slutsiffrorna i Eriksdalshallen.

Det var ett heltaggat IK Sävehof som åkte upp till huvudstaden för att spela SM-final 2 mot Skuru. Från start visade gästerna upp en stor kämpaglöd. Inte minst i försvarsspelet där de fick bra träff på Skurus spelare.

Lagen bytte inledningsvis mål med varandra. I övrigt var matchinledningen intensiv – redan i första anfallet fick hemmalagets Daniela de Jong syna det gula kortet.

Efter tolv minuter ledde Sävehof med 8–4. Skuru tog time-out men fick inte stopp på blödningen bakåt. Sex minuter senare var ställningen 6–13.

I ett försök att öka målproduktion började Skuru praktisera 7-6 spel. Omgående fick Nackalaget effekt när Elin Hansson reducerade till 7–13.

Men Sävehof fortsatte att dominera matchbilden. Tamara Haggerty och Thea Blomst fick en fullständig fullträff i sitt försvarsspel. Resultatet blev endast tio insläppta mål i första halvlek och en hel drös målgivande omställningar.

– Det ser absolut bättre ut än vad de gjorde sist. Men det är trettio minuter kvar och Skuru är starka. Så vi kan inte slappna av än, kommenterade Jamina Roberts i paus till CMore.

Anfallsmässigt briljerade Laura Jensen och Jamina Roberts. Båda Sävehofs niometersspelare lirade med ett stort självförtroende. Facit för de båda ikväll blev elva poäng respektive 14 poäng.

Den första halvleken slutade 10–19 i Eriksdalshallen.

– Ingenting stämmer. De gör mål på allting känns det som. Det blev inget flyt alls för oss, menade Vilma Matthijs Holmberg i Skuru.

Hemmalaget Skuru gjorde sannerligen vad de kunde i andra halvlek. Med en träffsäker Elin Hansson minskade de gapet till Sävehof.

I den 47:e minuten reducerade Hansson till 24–25. Hemmapubliken i Eriksdalshallen kände vittring och höjde temperaturen.

Men trots att Skuru endast var en boll bakom Sävehof höll sig bortaspelarna kyliga. Inte minst Thea Blomst, som genom två raka mål såg till att Skuru inte kom ikapp.

– De kom in bra i andra hallvek och kom nästan ikapp, kommenterade Sävehofs mittsexa.

– Vi fick momentum och stängde mer bakåt. Sen hade vi inget att förlora, kommenterade sexmålsskytten Daniela de Jong.

Till slut blev det en bekväm fyramålsseger för Sävehof. Spiken i kistan kom när Trine Wacker Mortensen gjorde sitt tionde mål för kvällen och satte dit 28–33.

Slutresulatet skrevs kort därefter till 30–34. SM-final 3 spelas i Partille kommande måndag. Avkast sker klockan 19.10.

SKURU IK–IK SÄVEHOF 30–34 (10–19)

Målskyttar, Skuru: Elin Hansson 14, Daniela de Jong 6, Vilma Matthijs Holmberg 4, Clara Petersson Bergsten 3, Alexandra Bjärrenholt 2, Ellen Voutilainen.

Målskyttar, Sävehof: Trine Wacker Mortensen 10, Jamina Roberts 6, Laura Jensen 6, Frida Högaard Nielsen 4, Anne Tolstrup Petersen 3, Stella Huselius 2, Thea Blomst 2, Ida Sembe.